Mare Medusa

Una medusa és un cos trsnparent amb un cor de flor.”

Tove Jansson

Avui, obrim la setmana, obrim la nova fase amb una il·lustració que ens enamora, Kitty Crowther ens regala dos personatges d’aquells que acabaran sent entranyables i que marcaran petja: Mare medusa i Irisada, la petxina i la seva perla. Una mare i una filla.

Ser mare no és gens fàcil, gens. I mare Medusa només vol el millor per la seva petita, però no hi ha manual per ser mare, i tampoc no hi ha manual per ser filla. I clar, Mare Medusa només la vol per ella, li costa deixar a anar la seva perla a conèixer sense ser al seu costat. I la petita Irisada necessita més que tot aquest amor, necessita ser ella sense la closca de la seva petxina.

Tot just avui, obren amb moltíssimes restriccions les escoles de bona part del territori. La meva filla petita, avui, hi anirà, 45 minuts amb mig grup per poder tancar, de la millor forma que es pugui, l’etapa de cicle inicial, podrà veure la mestra que durant 2 anys li va donar la mà i la va acompanyar, fent molt més que donar matèria i segurament, també pugui dir fins al setembre a les altres mestres especialistes, i espero que també hi sigui la monitora de menjador, que tan i tan bé va estar al seu costat.

Imagino el nervis  de la Pili, que ha cosit complicitats amb els infants amb fils de nacre i que regat amb paciència, va dipositar llavors que seran flors. I també els nervis dels infants, perquè l’escola és molt més que anar a aprendre mates, llengües, socials, medi, música o educació física. És, per molt infants, lloc segur, espai transversal de trobada, a on son ells i elles fora de la estructura familiar, a on hi ha normes i espais a compartir, a on el pati és una festa i els passadissos un lloc de trobada per tramar una abraçada, un petó o una sorpresa.

Ekaré treu aquesta novetat que va quedar confinada en un moment incert però encerta de ple a posar-nos a les mans dels lectors aquest llibre de la Kitty Crowther, narradora a ploma i llapis d’històries que toca l’ànima, que ens posen miralls als lectors, estiguem en el moment vital de Mare Medusa i de Irisada, amb dues dones valentes que s’atreveixen a escoltar-se, a vèncer les pors i a estimar sense límits, tot i que l’amor, a vegades, ens faci tanta por.

–> Mare Medusa. Kitty Crowther. Traducció Teresa Duran. 2020. Edita Ekaré

–>Madre Medusa. Kitty Crowther. Traducción María Carolina Concha. 2020. Edita Ekaré

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s