RE RE Lectures: l’última carta

La ReRelectura que us proposem avui és la del premi Compostela de l’any 2016 (no només de novetats viu la llibretera): L’ultima carta de Antonis Papatheodoulou, il·lustrat per Iris Samartzi, traducció al català de Marta Morros i publicat per Kalandraka.

Aquesta lectura la vam fer amb el club de lectura dels ocells lectors, nenes i nens de 1r i 2n de primària que llegim en veu alta i que arriben a la sessió sense conèixer el llibre que compartirem. He de dir, que en l’última sessió tres al·lotetes el coneixien però van fer tots els esforços per tancar la boca i no desvetllar el final.

Un carter i l’últim dia de feina abans de la seva jubilació. I una última carta que tindrà una sorpresa per a ell.

Un llibre preciós, amb un text senzill i ric i unes il·lustracions que amaguen tan detalls com ulls el rellegeixin.

Amb els clubs de lectura participem en la iniciativa de l’OEPLI Lectures postals i aquest llibre va ser l’excusa per preparar les postals que enviarem a l’escola La Sínia de Molins de Rei.

Avui us proposem:

-Torneu a llegir plegats aquesta preciosa història (o qualsevol altre a on tingueu un carter: La ruta del ratolí carter, Marianne Dubuc, Joventut; El carter Joliu, Janei i Allan Ahlberg, Estrella polar; Otto, el gos carter, Tor Freeman, Blackie Books) parant atenció a la il·lustració, en especial als petits detalls.

-Prepareu material: fulls de paper, cartró, rotllos de paper de vàter, tisores, cola i cartolines de colors diferents) i copieu el format d’una postal (pel club de lectura vam tenir l’ajuda de l’Helena i l’Alberto de Kalandraka). Deixeu lloc per l’adreça i el segell.

-Feu un collage a la part a on aniria la foto de la postal. Aquí deixeu volar la imaginació. A l’anvers, feu el vostre propi segell.

-Com que ara no és necessari ni imprescindible anar a comprar segells i buscar una bústia, us proposem que  feu postals per deixar als veïns del vostre edifici (si viviu a una cosa, les podeu fer per deixar a les cases del costat) i quan un dels adults de la tribu baixi a fer la compra que les hi deixi. O podeu fer una caminadeta escales amunt i avall i deixar les postals a la porta dels pisos de l’edifici.

-Així podem engegar una ruta de postals que circularà per petit mon que és un edifici i segur que traurà un somriure a qui ho rebi. Rebre postals és de les coses més boniques del mon.

Què us sembla la relectura d’avui?

Si teniu ganes, ens podeu fer arribar les vostres postals al mail info@llibreriaallots.com i les penjarem a les nostres xarxes socials.

Avui fa un bon dia per fer de carteres i carters.

L’ultima carta. Antonis Papatheodoulou, il·lustrat per Iris Samartzi, traducció al català de Marta Morros i publicat per Kalandraka.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s