La Reina de la Nit

Feia temps que no ho feia, exactament des de l’1 de juliol que no obria les portes d’aquesta casa de paraules i imatges. I ja es temps d’obrir finestres i deixar que entri l’aire, i cada cop que es pugui, endreçar-la i omplir-la.

Per això, avui dilluns reobrim el blog i ho fem il·lustrant-nos la setmana amb La Reina de la Nit, un deliciosa història escrita pel Pep Molist i il·lustrat per la Mandana Sadat i editat per Ekaré

©Mansana Sadat. Text de Pep Molist. La reina de la nit. Ekaré

En Pep explica que un dia, escoltant a Roger Mas cantar Rei dels verns que a la vegada està inspirant en el poema de J. W. Goethe, Erlkönig , a on trobem la desesparació d’un pare per salvar al seu fill. En aquest cas, en Pep l’ha convertit en melodia per infants, a on un pare vol arribar a casa amb el seu petit fill abans que arribi la nit. És molt bonic poder fer el camí de tornada a Goethe, passant per la veu del Roger Mas, fins al caparró del Pep. I gaudir, amb la preciosa feina de la Madana, d’aquest recorregut a on l’ombra negra i misteriosa de la nit va guanyant lloc i espai.

La feina editorial és precisa i sense ensucrar, on trobem en dues tipologies diferents els diàlegs del petit amb el pare i el relat del narrador que ens fa saber que la nit s’apropa.

És d’agraïr llibres per infants fets amb tant rerefons, aquell que descobreixes gratant poquet a poquet entre les línies del text i la lectura de les imatges. I pareu atenció a les guardes inicials i a les finals. En el petit detall hi ha la bona feina.

Agafem la bici i anem a fer camí, abans que ens agafi la nit.

La Reina de la nit. Pep Molist. Il·lustracions Mandana Sadat. 2019. Ekaré

La Reina de la noche. Pep Molist. Ilustraciones de Mandana Sadat. 2019. Ekaré

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s