Benvinguda Lupe

“A mitjans de gener, va arribar al bosc una nova família de llebres. Totes estaven molt contentes. Totes… menys una. A la Lupe, la més petita, li feia molta vergonya sortir de casa i conèixer el nou veïnat.

I si no agradava a les altres llebres?”

Benvinguda Lupe. Eva Palomar. Babulinka Books.

Benvinguda, Lupe. Eva Palomar. Babulinka Books.

Cita ràpida per Sant Jordi #3

Hi ha dues paraules que a mi em costen molt de dir: hola i adéu. I aquest preciós àlbum guanyador del premi Lazarillo 2017 posa el foco en dir hola.

Per què tenir una cita amb la Lupe és una bona idea?

-Sempre és bonic i esperançador descobrir noves veus i noves plomes que dibuixen el món amb noves mirades. I el que és més important, perquè l’Eva té una cosa a dir. I ho fa d’una manera brillant. No cal un àlbum a on es diguin tantes coses que al final no es digui res, cal tenir clar a on apuntar, i fer el traç precís. I això és el que trobem a Benvinguda, Lupe.

-Perquè sempre és bonic dir hola, tot i que costi molt, perquè implica ensenyar-nos a la resta de gent (o de llebres) i si ho fem sense que hi hagi gat amagat tot sortirà bé.

-Perquè els llibres de Babulinka ens arriben al cor, i ens agrada recomanar tot el que poc a poc veu la llum d’una forma gairebé artesanal, pensada, meditada, a foc lent. I això cal celebrar-ho.

-Perquè la Lupe ens fa de mirall, ens convida a pensar en nosaltres mateixos. I ja sabeu que ens agraden els llibres que ens obren preguntes, que obren portes i finestres al pensament, des de les preguntes més senzilles a les més complexes, perquè totes son vàlides. I com diu la nostra admirada Teresa Duran, la literatura infantil ha de ser un pont a la filosofia.

-i perquè la Lupe, aquesta llebre que busca el seu lloc, ho fa de la mà dels savis de la tribu, els avis. I aquests dies jo trobo molt a faltar els meus avis, que en algun lloc de la terra o el cel tenen cura de mi i donen la benvinguda a cada dia que comença.

La Lupe ja està preparada per tenir una cita el dia de Sant Jordi, qui la vol acollir a casa seu?

–>Benvinguda, Lupe. Eva Palomar. 2019. Imprès a índice -Barcelona. Babulinka Books.

Bienvenida, Lupe. Eva Palomar. 2019. Impreso en Índice -Barcelona. Babulinka Books.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s