Dia de les Biblioteques

24O: Dia de les Biblioteques

El_Lleo_Biblioteca_Allots

Il·lustració del llibre El lleó de la Biblioteca, Michelle Knudsen (text) i Kevin Hawkes (Il·l) Traducció Anna Gasol. 2007. Edita: Ekaré

Quan vaig arribar a Catalunya, allà per l’any 2002, el primer carnet que vaig tenir va ser el de la biblioteca. Quan em vaig traslladar a viure al barri on visc ara, el primer que vaig buscar va ser on era la biblioteca, i era una acabada d’inaugurar, la del Fort Pienc. En els anys que porto al barri, es va obrir una nova, la del Clot, la Josep Benet, que és la meva de capçalera. Amb els al·lotets de casa ens hi passem molt matins de dissabte, entre contes, còmics, novel·les, un trencaclosques col·lectiu ben gran i el tauler d’escacs. És com una extensió de casa nostra.

Jo sempre dic que el tresor amagat de la llibreria són les tertúlies que coordinen la Sílvia i la Natàlia del Bib.Botó  que agrupa bibliotecàries i bibliotecaris de les sales infantil de la xarxa de biblioteques públiques de la Diputació de Barcelona, són l’anima que fa bategar la llibreria, el lloc de trobada i de aprenentatge de vida. Son el meu màster a la vida. I que així sigui per molts anys.

Per això, avui, tard, descompassat i amb un ritme entre frenètic i boig, ens il·lustrem la setmana amb un llibre que fa homenatge a les biblioteques en el seu dia, però sobre tot en el més important de les biblios, els que donen sentit a tot plegat: bibliotecàries i bibliotecaris.

Va per vosaltres, en el vostre dia: Feliç dia de les biblioteques!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s