Pim pam pum poma

pimpampumpoma_allots
©Arnal Ballester de l’àlbum Pim, pam, pum, poma de Teresa Duran. 2018. MARS

Aquesta és la poma camosina

que es va menjar un follet trapella.

Però aquella no era com les altres pomes.

Per fora sí, és clar.

Però no pas per dins.

Un cop menjada,

al follet li va fer un bot la panxa

i un bot el cul.

Ens volem il·lustrar la setmana de la mà de dos dels grans de la LIJ de casa nostra, a la ploma Teresa Duran i al llapis Arnal Ballester.

Tornar a tenir aquest Pim, Pam, Pum, Poma a les llibreries és motiu de festa major, de reivindicació del patrimoni cultural d’un país, de tenir cura dels que van obrir el camí i de qui, encara ara, tenim tantes coses a aprendre.

Tinc debilitat per la Teresa, que gràcies a les tertúlies i a les batalles de la vida, s’ha convertit en una gran companya de confidències, hores d’equip cuina, hores de Lij i de vida.

I l’Arnal, que és molt Arnal, acompanya màgicament aquesta aventura que comença a un follet i una poma, i bot a la panxa i un altre al cul. Un àlbum per gaudir de la literatura, per donar bon menjar al cuc de la lectura, per descobrir que rient i gaudint, la lectura es fa hàbit. I que no cal res més.

Gràcies Associació de Mestres Rosa Sensat per tornar a la vida aquest meravellós àlbum que allà, per 1989 va publicar Publicacions de l’Abadia de Montserrat. I llarga vida als contes de follets, de pomes, de bots i de vida.

–> Pim, pam, pum, poma. Teresa Duran. Il·lustració Arnal Ballester. Imprès a Ingoprint -Barcelona. 2018. Associació de Mestres Rosa Sensat. (Primera edició de l’any 1989 per Publicacions de l’Abadia de Montserrat).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s